Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mozgásfejlesztés játszva - otthon

Mozgásfejlesztés játszva - otthon

A gyerekek imádnak mozogni, mászni, táncolni, ugrani, csúszni... Miért ne lehetne mindezt otthon, a lakásban megtenni? Ha rossz az idő, vagy ha épp nincs hely, esetleg lehetőség a kinti mozgásra, szívből ajánljuk beltéri mozgásfejlesztő eszközeinket!

 

A Pikler-módszer a szabad mozgáson alapul, ugyanis a módszer megalkotójának, Pikler Emmi gondolkodásmódja azon alapszik, hogy a szabad mozgás, mászás által tudják a gyerekek megismerni a testüket, és annak határait. Ezt a gondolkodásmódot a Waldorf és a Montessori pedagógia is alkalmazza. 

Szülőként mi is a mozgás lehetővé tétele mellett tesszük le a voksunkat, és igyekszünk olyan termékeket felkutatni, amelyek lehetővé teszik a beltéri aktivitást.

 

1. Egyensúlyhinta

A Waldorf-hintának is nevezett egyensúlyhinta nagyszerű eszköz, hiszen az egyensúly fejlesztésén túl számos lehetőséget kínál. Lehet csúszdaként használni, alagútnak, autópályának, hídnak, de le is lehet rajta pihenni :)

Az egyensúlyhintánk két féle méretben kapható, így már a kisebbek is könnyen, biztonságosan tudnak vele játszani, gyakorolni. Külön öröm számunkra, hogy a gyártó megalkotta a legújabb egyensúlyhintájukat, amin már egy alátét is van többféle színben - így védve a padlót és a hintát az esetleges sérülésektől, illetve nem fog elcsúszkálni sem hintázás közben (tehát nem muszáj pl. szőnyeget sem alátenni).

 

2. Pikler háromszög

Az egyensúlyhintát a Pikler-féle háromszöggel nagyszerűen lehet használni együtt, hiszen a létrára feltehetjük a hintát, ami csúszdaként, vagy épp játékként tud szolgálni. De a háromszögön nagyszerűen lehet mászni is - akár egy létrán-, ha pedig pihenni szeretnének a gyerekek, egy plédet ráterítve, máris bunkerré, vagy egy igazi indián sátorrá tudjátok változtatni!

3. A labdamedence szett

A labdamedence szettünk egyben akadálypálya is, melyet a legkisebbek is könnyen és biztonságosan tudnak használni. Puha, könnyű minden eleme, de mégsem deformálódik el könnyen a habszivacsa. A szetthez tartozik egy ék is, melyet bárhova tehetünk, illetve egy kisebb méretű labdamedence 100 db labdával.

 

Gyermeked a labdamedence szett segítségével nemcsak a mozgását fejleszti a mászás, egyensúlyozás által, de a labdamedencébe belehuppanva a finommotorikájára is jótékony hatással vannak a labdák. Na meg a színeket is gyakorolhatjátok közben :)

 

4. Jupiduu csúszda

Csúszdázni mindig jó, pláne, ha ezt biztonságosan tudjuk tenni! A Jupiduu csúszdák nemcsak dizájnosak, és a lakásátok éke, de a tervezői rendkívül odafigyeltek arra is, hogy strapabíró, masszív is legyen az extra biztonság mellett. A csúszda dőlésszögének, a süllyesztett lépcsőknek, az erős oldalfalaknak köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy gyermeked leesik róla játszás közben. A legjobb pedig az benne, ha a csúszdáról egyenesen egy labdákkal teli medencébe csúsznak bele!

 

 

Az oldal tetejére