Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baba játszószőnyeg mustra

Baba játszószőnyeg mustra

Fontos mérföldkő a kisbabák életében, amikor rácsodálkozik a környezetére, és mihamarabb fel is szeretné fedezni azt. A szülők pedig ennél a bizonyos mérföldkőnél igyekeznek minél biztonságosabbá tenni a kisbabák számára a lakást.

Amikor az ágyról lekerül a földre a baba, az első lépés egy játszószőnyeg beszerzése, aminek a segítségével nemcsak lefoglalja magát a kisbaba, de tornázhat, fejlődhet közben a mozgása, a finommotorikája, és nem utolsó sorban erősödhet is.

Ma már a játszószőnyegek hatalmas kínálatával találja magát szemben minden újdonsült szülő, ebben a bejegyzésben pedig igyekszünk segítségére mindenkinek a segítségére sietni, megválaszolva a leggyakoribb kérdéseket.

 

 

1. Játékhíddal, vagy nélküle?

A kérdés nagyon jó - mi erre általában azt szoktuk válaszolni, hogy ha külön veszitek meg, azzal hosszabb távon jobban jártok. Hiszen ha egy babatornáztatót és egy játszószőnyeget vásároltok, akkor ez utóbbit éveken át ki tudjátok használni.

A babatornáztatóval is átlagosan tovább tud játszani a kisbabád, mint a játékhidas játszószőnyeggel, hiszen amíg egy babatornáztató (különösen, ha fából készült), rendkívül stabil, masszív, és lényegében addig, amíg a gyermeked fel nem ül, a mindennapi játékok fontos kelléke lesz kisbabád számára.

A puha játékhidas játszószőnyegek egyébként nagy pozitívuma, hogy mivel nem masszív, erős szerkezetűek a játékhidak, így a kisbabád kézzel-lábbal játszhat vele teljes biztonsággal, hiszen nem üti meg magát vele. 

 

 

2. Biztonságos-e a babatornáztató?

Igen, de a szülői felügyeletet mindig javasoljuk mi is, és a gyártók is. Teljes biztonsággal addig tudjátok használni, amíg a kisbabátok fel nem tud ülni.

 

 

3. Melyik típusú játszószőnyeget lehet a legtovább használni?

Alapvetően azokat, amiken nincsenek "babás kiegészítők": Az összehajtható játszószőnyegeink még iskolás korban is bőven használhatóak, hiszen akár erre ugrálhat le a kanapéról a gyermeketek, tornázhat rajta, vagy csak pihenhet. A magas peremű játszószőnyegünket pedig labdamedence alá betéve szintén sokáig, nagyjából az ovis kor végéig (vagy amíg belefér a gyerek a labdamedencébe :) ).

 

 

4. A magas peremű játszószőnyeg akár alvásra is való?

Igen, sőt! Mivel minden oldala magasabban van, így a kisbabád nem tud belőle kigurulni. Ha pedig szeret forgolódni alvás közben, ezen megteheti biztonsággal, és még több helye is van, mint egy kiságyban. A töltete habszivacs, így kényelmes tartást is biztosít számára alvás közben, nem süpped bele.

 

 

5. Hogyan lehet a játszószőnyegeket tisztán tartani?

Mindegyik nagyobb méretű játszószőnyegünk levehető huzattal rendelkezik, így a tisztítása nagyon egyszerűen megoldható. 

 

Bízunk benne, hogy segítettünk nektek ezzel a kis összeállítással, ha pedig kérdésetek van, nyugodtan keressetek bennünket elérhetőségeinken!

Az oldal tetejére